Boekbinden

Boekbinden kan op twee verschillende manieren. We kunnen boekbinden met een ronde rug of een recht rug. We kunnen een heleboel verschillende soorten boeken binden. Een aantal dingen die wij zoal doen zijn: familieboeken (genealogie), menukaarten, inbinden van tijdschriften, inbinden van Donald Ducks, e.d.

Rechte ruggen

Als u tijdschriften ingebonden wilt hebben dan kan dat bij ons in 2 mogelijkheden. De rechte rug is de eerste eenvoudige manier. Uw boek of tijdschriften worden gelijmd of genaaid voorzien van een kartonnen omslag met linnen omtrokken. Zodoende zitten uw boeken of tijdschriften stevig in elkaar en klaar om een hele poos mee te gaan zonder dat er vouwen of scheuren in komen.

Ronde ruggen

Als u uw tijdschriften of boeken in bijvoorbeeld een boekenkast bewaard, en de boeken altijd in het zicht staan dan is dit de mooiste manier om uw boeken in te binden. Nadat de tijdschriften en/of boeken genaaid of gelijmd zijn worden ze rond geklopt. Daarna komt er een band omheen dat voorzien wordt van een opdruk op de rug. Als u deze rechtop in de boekenkast zet is de titel van het boek of tijdschrift leesbaar.

Ronde rug